Stress en Burn-Out klachten

Stress en burn-out klachten komen steeds vaker voor. Waar stress ook kan helpen om extra alert te zijn op cruciale momenten, zoals bij belangrijke deadlines of examens, kan het je ook erg in de weg zitten. Als dit het geval is heb je bijna constant een gejaagd gevoel en kun je soms ook niet meer helder denken. Het werkt je tegen. Als je dan door blijft gaan zonder hier iets aan te doen kun je burned-out of overspannen raken. Dan kun je dus in één keer helemaal niet meer functioneren. Voorkomen is dan ook altijd beter dan genezen. Als therapeut help ik je weer op weg. Ik doe dit door je weer focus terug te geven, namelijk de focus op jezelf. We inventariseren waar de grootste stressbron zit en pakken deze zo mogelijk aan. Samen werken we aan een juiste balans op gebied van spanning en ontspanning in het lichaam, gedachten en gevoel. Ik gebruik hiervoor elementen uit “mindfulness”. Dit is totaal niet ’zweverig’ Je krijgt praktische oefeningen om lichamelijke stress af te voeren. Maar we werken ook aan een basishouding vanuit waar jij weer realistische keuzes kunt maken en werk en privé weer beter met elkaar in balans kunt brengen. Je leert je grenzen beter kennen en aangeven. Ik heb een directe aanpak en als een cliënt bereid is zijn/haar eigen patronen te onderzoeken, te doorbreken en zich nieuwe patronen eigen te maken dan zijn die stress-klachten snel verleden tijd.

Wil je een afspraak maken, of heb je gewoon een vraag? Neem vrijblijvend telefonisch contact met mij op via 06-24920859, via het contactformulier kun je een mail sturen of stuur een e-mail naar info@relatietherapie-lelystad.nl.

Maak een afspraak of stel een vraag

3 + 5 =

Clienten vertellen

Na een huwelijk van ruim tien jaar hadden we steeds vaker destructieve ruzies met elkaar. We wilden het patroon doorbreken, maar wisten niet hoe we dit moesten doen. Uiteindelijk hebben we de hulp van Leonoor ingeschakeld. Door de zeer zinvolle sessies met Leonoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen. Leonoor stelt de juiste vragen en weet de vinger op de zere plekken te leggen. Door de therapie is het gelukt ruzies niet meer te laten escaleren en waarderen we elkaar steeds meer.
Natalie & Job

Clienten vertellen

Na 2 jaar had ik eigenlijk de moed al opgegeven om nog iemand te kunnen vinden die mij kon helpen met wat ik had. Wat ik had wist ik namelijk zelf ook niet. Ik had echt elke hulpverlening gehad die je kan vinden. Van de huisarts tot ziekenhuis-onderzoeken, orthomanuele arts en acupunctuur. Totdat ik bij Leonoor terecht kwam. Ik vertelde dat ik op internet wat gezocht had en ik bij HSP terecht was gekomen. Ik had geen idee wat het was. De verhalen die ik las waren raar om te lezen omdat ik mijzelf daarin herkende, wat ook wel een beetje eng voelde. Toen ik bij Leonoor kwam had ik eindelijk het gevoel dat ik begrepen werd. Al die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en voelde mij hierdoor hulpeloos. De behandelingen waren erg fijn. Zij luisterde naar mij en gaf mij de ruimte om mijn verhalen te kunnen vertellen. Ik merkte al na 2 behandelingen dat ik weer leuke dingen kon gaan doen en dat ik mijzelf leerde kennen op een leuke en positieve manier. Ik weet nu wie ik echt ben en waar ik mee moet leven, ik heb het geaccepteerd door de behandelingen. Nogmaals dankjewel Leonoor.
Anoniem