HSP (Highly Sensitive Person)

Als HSP’er (hoog sensitief persoon) ben je, zoals de naam al zegt, extra gevoelig voor prikkels. Je bent extra gevoelig voor emoties van anderen maar ook bijvoorbeeld voor reclames, het weer of andere zintuiglijke waarnemingen. Dit betekent vaak dat je als HSP’er ervaringen hebt welke je niet kunt plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer je een ruimte in loopt en je voelt niet alleen de sfeer, maar neemt ook het gevoel meteen over. Het voelt soms als een achtbaan aan emoties die door je lichaam gaan en het zijn niet eens jouw eigen emoties! Erg vervelend en het kan er voor zorgen dat je je niet meer kunt concentreren, je lichamelijke spanningsklachten krijgt, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn en vermoeidheid en het kan er zelfs voor zorgen dat je je maar helemaal afsluit, zodat je dan niet meer hoeft te voelen. Het nadeel hiervan is dat je ook je eigen gevoelens niet meer voelt en dat is natuurlijk ook geen oplossing. In de therapie help ik je door ontspanningsoefeningen bewust te worden van wat er in het lichaam gebeurt, door het voelen van deze spanning en hoe je dit af kan voeren. Ook help ik je door praktische oefeningen en soms een beetje huiswerk, grip te krijgen. Als ervaringsdeskundige weet ik dat met de juiste benadering HSP iets prachtigs kan zijn en in je voordeel kan werken, je moet alleen leren hoe je het in kunt zetten. Dit kunnen we uitdiepen wanneer er grip gecreëerd is op deze karaktereigenschap.

Contact
Wil je een afspraak maken, of heb je gewoon een vraag? Neem vrijblijvend telefonisch contact met mij op via 06-24920859, via het contactformulier kun je een mail sturen of stuur een e-mail naar info@relatietherapie-lelystad.nl.

Maak een afspraak of stel een vraag

14 + 2 =

Clienten vertellen

Na een huwelijk van ruim tien jaar hadden we steeds vaker destructieve ruzies met elkaar. We wilden het patroon doorbreken, maar wisten niet hoe we dit moesten doen. Uiteindelijk hebben we de hulp van Leonoor ingeschakeld. Door de zeer zinvolle sessies met Leonoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen. Leonoor stelt de juiste vragen en weet de vinger op de zere plekken te leggen. Door de therapie is het gelukt ruzies niet meer te laten escaleren en waarderen we elkaar steeds meer.
Natalie & Job

Clienten vertellen

Na 2 jaar had ik eigenlijk de moed al opgegeven om nog iemand te kunnen vinden die mij kon helpen met wat ik had. Wat ik had wist ik namelijk zelf ook niet. Ik had echt elke hulpverlening gehad die je kan vinden. Van de huisarts tot ziekenhuis-onderzoeken, orthomanuele arts en acupunctuur. Totdat ik bij Leonoor terecht kwam. Ik vertelde dat ik op internet wat gezocht had en ik bij HSP terecht was gekomen. Ik had geen idee wat het was. De verhalen die ik las waren raar om te lezen omdat ik mijzelf daarin herkende, wat ook wel een beetje eng voelde. Toen ik bij Leonoor kwam had ik eindelijk het gevoel dat ik begrepen werd. Al die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en voelde mij hierdoor hulpeloos. De behandelingen waren erg fijn. Zij luisterde naar mij en gaf mij de ruimte om mijn verhalen te kunnen vertellen. Ik merkte al na 2 behandelingen dat ik weer leuke dingen kon gaan doen en dat ik mijzelf leerde kennen op een leuke en positieve manier. Ik weet nu wie ik echt ben en waar ik mee moet leven, ik heb het geaccepteerd door de behandelingen. Nogmaals dankjewel Leonoor.
Anoniem