Ik ben er achter gekomen dat hij/zijn is vreemdgegaan.

Wanneer je partner vreemd is gegaan stort je wereld in. Je had dit nooit van de ander verwacht. Hoe kan je hem of haar nou ooit nog vertrouwen? Je voelt verdriet, boosheid, onbegrip en alles loopt door elkaar. Je hebt juist nu steun nodig maar hoe kun je steun vinden bij diegene die jou het meest pijn heeft gedaan?

En hoe moet het nu verder? Kan je hem of haar wel vergeven? Of blijft het beeld voor eeuwig in je geheugen gegrift? Of doen we gewoon alsof er niets gebeurd is en gaan we gewoon door?

Vreemdgaan kan echt een traumatische ervaring zijn binnen een relatie.  Als je dit trauma niet op een juiste manier verwerkt, samen, kan het als een dikke stenen muur tussen jullie in komen te staan. Zo kan het jaren na het overspel nog voor verwijdering en verdriet zorgen. Maar je wilt ook geen oude koeien uit de sloot halen dus je gaat gewoon maar door.

Of ben je er misschien net achter gekomen en wil je dat de ander door het stof kruipt van spijt? Lijkt niets te helpen om weer rust te krijgen en het vertrouwen weer terug te winnen?

Het helpt vaak om je te realiseren dat je enorm veel gevoelens tegelijkertijd kunt ervaren. Je kunt van iemand houden en tegelijkertijd enorm boos zijn.  We werken aan het delen van deze emoties en het leren troosten van elkaar.  Wanneer de eerste fase voorbij is kijken we naar de reden waarom het vreemdgaan überhaupt is voorgevallen. Waren er onvervulde behoeftes? Of was het misschien een vlucht? Het leren begrijpen helpt bij de verwerking, en het oplossen van de aanleiding zorgt voor meer vertrouwen in elkaar en in de toekomst. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat je met elkaar verder wilt en het vreemdgaan gestopt is.

Weet je niet of je wel met elkaar verder wilt en of er nog genoeg liefde is? Ook dan kunnen gesprekken helpen. Door inzichtgevend te werk  te gaan kan er een keuze gemaakt worden en kan het verwerkingsproces beginnen.

Ook wanneer het overspel al jaren geleden is kan relatiecoaching helpen. Wanneer er nog oud verdriet en pijn aanwezig is bij de één, is dit vaak aanwezig in de relatie in een vorm van afstand of verwijdering. Door deze kilte te doorbreken en het gesprek te openen kunnen ook oude trauma’s eindelijk verwerkt worden.

Wil je een afspraak maken, of heb je gewoon een vraag? Neem vrijblijvend telefonisch contact met mij op via 06-24920859, stuur een e-mail naar info@relatietherapie-lelystad.nl of vul het contactformulier in onder het kopje contact.

Maak een afspraak of stel een vraag

12 + 14 =

Clienten vertellen

Na een huwelijk van ruim tien jaar hadden we steeds vaker destructieve ruzies met elkaar. We wilden het patroon doorbreken, maar wisten niet hoe we dit moesten doen. Uiteindelijk hebben we de hulp van Leonoor ingeschakeld. Door de zeer zinvolle sessies met Leonoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen. Leonoor stelt de juiste vragen en weet de vinger op de zere plekken te leggen. Door de therapie is het gelukt ruzies niet meer te laten escaleren en waarderen we elkaar steeds meer.
Natalie & Job

Clienten vertellen

Na 2 jaar had ik eigenlijk de moed al opgegeven om nog iemand te kunnen vinden die mij kon helpen met wat ik had. Wat ik had wist ik namelijk zelf ook niet. Ik had echt elke hulpverlening gehad die je kan vinden. Van de huisarts tot ziekenhuis-onderzoeken, orthomanuele arts en acupunctuur. Totdat ik bij Leonoor terecht kwam. Ik vertelde dat ik op internet wat gezocht had en ik bij HSP terecht was gekomen. Ik had geen idee wat het was. De verhalen die ik las waren raar om te lezen omdat ik mijzelf daarin herkende, wat ook wel een beetje eng voelde. Toen ik bij Leonoor kwam had ik eindelijk het gevoel dat ik begrepen werd. Al die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en voelde mij hierdoor hulpeloos. De behandelingen waren erg fijn. Zij luisterde naar mij en gaf mij de ruimte om mijn verhalen te kunnen vertellen. Ik merkte al na 2 behandelingen dat ik weer leuke dingen kon gaan doen en dat ik mijzelf leerde kennen op een leuke en positieve manier. Ik weet nu wie ik echt ben en waar ik mee moet leven, ik heb het geaccepteerd door de behandelingen. Nogmaals dankjewel Leonoor.
Anoniem