EFT (Emotionally Focussed Therapy)

Wat is EFT?
Zoals de naam al zegt wordt er bij Emotionally Focussed Therapy met name gericht op de emotie achter het gedrag. Hoe komt het dat je dichtklapt wanneer je ruzie krijgt met je partner? Hoe komt het dat je keer op keer weer zo boos wordt? Wat zit daar achter? Dit is een revolutionaire aanpak.

Gaat het in de traditionele relatietherapie vooral over de interactie tussen de partners en het beter leren communiceren volgens respectvolle spelregels, in EFT staat de emotie centraal. Wie kan immers nog respectvol communiceren wanneer je het gevoel hebt dat de ander totaal geen oog meer voor je heeft omdat hij/zij bijvoorbeeld altijd wegloopt.

Een slechte communicatie met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar slechts een gevolg van.

We leggen bloot waar het echt om gaat: verbonden willen zijn met je partner, een gevoel van betrokkenheid, gezien en geliefd worden en jezelf kunnen zijn. Door te focussen, maar vooral ook door het leren kennen van deze kernbehoeftes  en het delen hiervan met je partner, doorbreken we de negatieve patronen en ontwikkelen we nieuwe positieve patronen.

Wanneer jullie niet meer constant escaleren of afstand voelen kunnen jullie weer echt in contact komen met elkaar. Ik help jullie bij het delen van jullie kwetsbaarheden en om de nieuwe emotionele verbinding te verstevigen. Op deze manier blijft een liefdevolle relatie een leven lang in stand en vinden jullie nieuwe oplossingen voor oude problemen.

EFT kan o.a. helpen in de volgende situaties:

Wil je een afspraak maken, of heb je gewoon een vraag? Neem vrijblijvend telefonisch contact op via 06-24920859, via het contactformulier, of stuur een e-mail naar info@relatietherapie-lelystad.nl.

Maak een afspraak of stel een vraag

1 + 6 =

Clienten vertellen

Na een huwelijk van ruim tien jaar hadden we steeds vaker destructieve ruzies met elkaar. We wilden het patroon doorbreken, maar wisten niet hoe we dit moesten doen. Uiteindelijk hebben we de hulp van Leonoor ingeschakeld. Door de zeer zinvolle sessies met Leonoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen. Leonoor stelt de juiste vragen en weet de vinger op de zere plekken te leggen. Door de therapie is het gelukt ruzies niet meer te laten escaleren en waarderen we elkaar steeds meer.
Natalie & Job

Clienten vertellen

Na 2 jaar had ik eigenlijk de moed al opgegeven om nog iemand te kunnen vinden die mij kon helpen met wat ik had. Wat ik had wist ik namelijk zelf ook niet. Ik had echt elke hulpverlening gehad die je kan vinden. Van de huisarts tot ziekenhuis-onderzoeken, orthomanuele arts en acupunctuur. Totdat ik bij Leonoor terecht kwam. Ik vertelde dat ik op internet wat gezocht had en ik bij HSP terecht was gekomen. Ik had geen idee wat het was. De verhalen die ik las waren raar om te lezen omdat ik mijzelf daarin herkende, wat ook wel een beetje eng voelde. Toen ik bij Leonoor kwam had ik eindelijk het gevoel dat ik begrepen werd. Al die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en voelde mij hierdoor hulpeloos. De behandelingen waren erg fijn. Zij luisterde naar mij en gaf mij de ruimte om mijn verhalen te kunnen vertellen. Ik merkte al na 2 behandelingen dat ik weer leuke dingen kon gaan doen en dat ik mijzelf leerde kennen op een leuke en positieve manier. Ik weet nu wie ik echt ben en waar ik mee moet leven, ik heb het geaccepteerd door de behandelingen. Nogmaals dankjewel Leonoor.
Anoniem