Relatietherapie test

1. We hebben veel ruzie

Correct! Wrong!

2. Ik heb het idee dat ik mijn partner niet meer kan bereiken.

Correct! Wrong!

3. Ons seksleven is niet meer zoals het zou moeten zijn.

Correct! Wrong!

4. We hebben niet genoeg tijd voor elkaar.

Correct! Wrong!

5. Ik weet wat belangrijk is voor mijn partner en ik heb er vertrouwen in dat mijn partner weet wat voor mij belangrijk is.

Correct! Wrong!

6. We lossen samen onze oplosbare problemen op, als we er niet uit komen samen blijven we wel in gesprek met elkaar.

Correct! Wrong!

7. We hebben andere ideeën over onze toekomst en hier komen we nooit uit.

Correct! Wrong!

8. De verdeling van de taken is uit balans en hier ben ik niet tevreden mee.

Correct! Wrong!

9. Ik ben tevreden over de tijd die ik voor mezelf, mijn werk en we voor elkaar en voor ons gezin hebben.

Correct! Wrong!

10. Meningsverschillen lossen we goed op en duren nooit lang.

Correct! Wrong!

11. Ik vertrouw mijn partner als we niet samen zijn.

Correct! Wrong!

12. Ik heb geen vertrouwen in de toekomst van onze relatie.

Correct! Wrong!

13. Ik voel me geaccepteerd en gerespecteerd door mijn partner.

Correct! Wrong!

14. Mijn partner laat mij vaak weten dat hij/zij van mij houd en hier voel ik me tevreden over.

Correct! Wrong!

relatietherapie trivia
GEEN PROBLEMEN
Advies: Jullie hebben geen grote crisis en relatietherapie is misschien niet meteen nodig. Wil je zelf wat lezen over de wetenschap achter de liefde en zelf wat investeren in jullie relatie dan kunnen jullie het boek “houd me vast” van auteur Sue Johnson lezen en samen de gesprekken voeren die hier in vermeld staan. Vind je het toch fijn om eens met relatietherapeut te praten over jullie leven en wat extra investering te doen in hoe jullie de liefde levend kunnen houden? Voor een relatie APK kunnen jullie als koppel terecht bij Leonoor van der Sloot of informeer naar de mogelijkheden om mee te doen aan een workshop.
MATIGE PROBLEMEN
Advies: Jullie relatie kent wat problemen. Misschien begrijpen jullie elkaar niet meer goed of worden kleine irritaties snel ruzies. Wellicht is het goed om eens wat inzichtgevende gesprekken te voeren met relatietherapeute Leonoor van der Sloot om deze problemen op te lossen en niet groter te laten worden. Zij kan jullie helpen de dynamiek beter te begrijpen en er voor te zorgen dat de problemen bij de kern worden aangepakt. Hierdoor voorkomen jullie dat de problemen groter worden. We raden jullie ook aan om het boek “houd me vast” van auteur Sue Johnson aan te schaffen. Dit boek kan een ondersteuning zijn in therapie en het proces versnellen. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
SERIEUZE PROBLEMEN
Advies: Het lijkt er op dat er een aantal serieuze problemen spelen binnen jullie relatie. Misschien komen jullie telkens weer in het zelfde patroontje terecht en lukt het maar niet het echt goed uit te werken. Misschien zijn jullie er zo moe van dat je de hoop een beetje hebt opgegeven of is het vertrouwen zo laag dat je twijfelt over jullie toekomst samen. Gesprekken met een relatietherapeut kunnen helpen. Leonoor van der Sloot belicht beiden kanten van de dynamiek en stelt de juiste vragen om tot de kern te komen. Maak gratis en vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak of stel een vraag

2 + 7 =

Clienten vertellen

Na een huwelijk van ruim tien jaar hadden we steeds vaker destructieve ruzies met elkaar. We wilden het patroon doorbreken, maar wisten niet hoe we dit moesten doen. Uiteindelijk hebben we de hulp van Leonoor ingeschakeld. Door de zeer zinvolle sessies met Leonoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen. Leonoor stelt de juiste vragen en weet de vinger op de zere plekken te leggen. Door de therapie is het gelukt ruzies niet meer te laten escaleren en waarderen we elkaar steeds meer.
Natalie & Job

Clienten vertellen

Na 2 jaar had ik eigenlijk de moed al opgegeven om nog iemand te kunnen vinden die mij kon helpen met wat ik had. Wat ik had wist ik namelijk zelf ook niet. Ik had echt elke hulpverlening gehad die je kan vinden. Van de huisarts tot ziekenhuis-onderzoeken, orthomanuele arts en acupunctuur. Totdat ik bij Leonoor terecht kwam. Ik vertelde dat ik op internet wat gezocht had en ik bij HSP terecht was gekomen. Ik had geen idee wat het was. De verhalen die ik las waren raar om te lezen omdat ik mijzelf daarin herkende, wat ook wel een beetje eng voelde. Toen ik bij Leonoor kwam had ik eindelijk het gevoel dat ik begrepen werd. Al die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en voelde mij hierdoor hulpeloos. De behandelingen waren erg fijn. Zij luisterde naar mij en gaf mij de ruimte om mijn verhalen te kunnen vertellen. Ik merkte al na 2 behandelingen dat ik weer leuke dingen kon gaan doen en dat ik mijzelf leerde kennen op een leuke en positieve manier. Ik weet nu wie ik echt ben en waar ik mee moet leven, ik heb het geaccepteerd door de behandelingen. Nogmaals dankjewel Leonoor.
Anoniem