Ik begrijp hem/haar gewoon niet.

Op de één of andere manier begrijpen jullie elkaar steeds minder. En hoe vaker er ruzie ontstaat hoe minder jullie elkaar begrijpen. Een ruzie uitpraten zit er ook al niet meer in. Dit zorgt er alleen maar voor dat je weer verzeilt raakt in ellenlange discussies totdat jullie beiden zo ongelooflijk moe zijn dat jullie maar gewoon stoppen. Er ontstaat stilte, misschien zwijgen jullie dagen tegen elkaar en zeggen alleen het hoognodige. Van liefde is eigenlijk niet meer te spreken.

Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel en leer je weer begrijpen wat de ander bedoelt onder alle boosheid en frustraties? Relatietherapie kan hier zeker bij helpen. Het begint met inzicht krijgen. Waarom komen we er niet uit? Welk gevoel zit hieronder? Voel je je niet begrepen door je partner en probeer je daarom uit alle macht hem of haar te bereiken? Of voel je je zo machteloos dat je je maar terug trekt en hoopt dat het over waait? Pas wanneer dit inzicht duidelijk wordt kan er meer begrip komen en stop je met het invullen wat je partner vindt of denkt. Dan pas kan het gesprek weer op gang komen en hier kan relatiecoaching de oplossing voor zijn.

Wil je een afspraak maken, of heb je gewoon een vraag? Neem vrijblijvend telefonisch contact met mij op via 06-24920859, stuur een e-mail naar info@relatietherapie-lelystad.nl of vul het contactformulier in onder het kopje contact.

Maak een afspraak of stel een vraag

3 + 6 =

Clienten vertellen

Na een huwelijk van ruim tien jaar hadden we steeds vaker destructieve ruzies met elkaar. We wilden het patroon doorbreken, maar wisten niet hoe we dit moesten doen. Uiteindelijk hebben we de hulp van Leonoor ingeschakeld. Door de zeer zinvolle sessies met Leonoor hebben we meer begrip voor elkaar gekregen. Leonoor stelt de juiste vragen en weet de vinger op de zere plekken te leggen. Door de therapie is het gelukt ruzies niet meer te laten escaleren en waarderen we elkaar steeds meer.
Natalie & Job

Clienten vertellen

Na 2 jaar had ik eigenlijk de moed al opgegeven om nog iemand te kunnen vinden die mij kon helpen met wat ik had. Wat ik had wist ik namelijk zelf ook niet. Ik had echt elke hulpverlening gehad die je kan vinden. Van de huisarts tot ziekenhuis-onderzoeken, orthomanuele arts en acupunctuur. Totdat ik bij Leonoor terecht kwam. Ik vertelde dat ik op internet wat gezocht had en ik bij HSP terecht was gekomen. Ik had geen idee wat het was. De verhalen die ik las waren raar om te lezen omdat ik mijzelf daarin herkende, wat ook wel een beetje eng voelde. Toen ik bij Leonoor kwam had ik eindelijk het gevoel dat ik begrepen werd. Al die tijd werd ik van het kastje naar de muur gestuurd en voelde mij hierdoor hulpeloos. De behandelingen waren erg fijn. Zij luisterde naar mij en gaf mij de ruimte om mijn verhalen te kunnen vertellen. Ik merkte al na 2 behandelingen dat ik weer leuke dingen kon gaan doen en dat ik mijzelf leerde kennen op een leuke en positieve manier. Ik weet nu wie ik echt ben en waar ik mee moet leven, ik heb het geaccepteerd door de behandelingen. Nogmaals dankjewel Leonoor.
Anoniem